Ingrediënten 4 personen
4 stukken zeewolffilet van plm. 125 gram of 4 stukken kabeljauwhaasje –
200 gram oesterzwammen –
4 bosuitjes –
4 plakken Parmaham –
20 gram boter –
4 eetlepels balsamico-azijn –
200 ml kookroom of room culinair –
peper, zout –
1/2 visbouillontablet
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 80 graden.
Veeg de paddenstoelen met een stuk keukenpapier schoon en snij ze in repen.
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes.
Snij de vis zo dat je per persoon 2 stukken vis hebt.
Kruid de vis met peper en weinig zout en wikkel de stukken vis in een halve plak Parmaham.
Steek de ham eventueel met een cocktailprikker vast (als je begint met bakken bij de naad van de ham, dan heb je geen prikker nodig!).
Bereidingswijze
Verhit de boter in de koekenpan en bak de vis hierin op middelmatig vuur aan elke kant plm. 3 minuten. Schep de vis in een schaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
Doe eventueel nog wat boter in de pan en bak hierin de paddenstoelen al omscheppend plm. 3 minuten. Voeg de bos-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de paddenstoelen en de bosuitjes op de vis. Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Laat even doorkoken. Schenk de room erbij en breng alles aan de kook. Breng de saus op smaak met de verkruimelde visbouillontablet (of kruiden- of groentebouillon) en wat peper.
Schenk de saus over de vis.
Bron
Paddestoelen, uitg.v.AH 2002