Vegetarian Ragù With Asparagus

Het aspergeseizoen is in volle gang en in dit recept wordt de groente verwerkt in een delicate pastasaus voor de lente.

De lente is in volle gang, wat betekent dat het aspergeseizoen in volle gang is en de stevige groene veggie de perfecte ruggengraat vormt voor een vegetarische ragù.

Van groen tot wit tot de dunne groene versie tot violet, asperges zijn er in verschillende kleuren. Dit vegetarische ragù-recept vraagt om de groene variant, maar voel je vrij om het te veranderen met je favoriet.
Hoe asperges te kiezen

Of het nu gaat om wilde of gekweekte asperges, de beste manier om kwaliteitsasperges te onderscheiden, is door de uiteinden te controleren. De uiteinden moeten rijk van kleur en zacht zijn met stevig gesloten bladeren en een rechte punt. De stengels moeten stevig zijn zonder markeringen of rimpels en de stengel moet recht zijn, niet plat. Ze moeten ook knapperig breken en niet buigen, wat betekent dat ze water verloren hebben en daarom niet zo vers zijn.

Hoe asperges te bewaren

Om de asperges marktvers te houden, bewaar je ze in de vriezer. Maak eerst het hardste deel van de stengel schoon en snijd ze af, en dompel de stelen dan 3-4 minuten in kokend water, geheel of in stukken naar keuze.

Giet de asperges af en doe ze in een kom met ijswater. Droog de steeltjes een voor een af met keukenpapier als ze koud zijn. Leg de stengels in diepvrieszakjes, sluit ze af en bewaar ze in de vriezer. De asperges blijven vers tot wanneer u er klaar voor bent. Om de bevroren asperges te koken, hoeft u deze niet te laten ontdooien. Voeg het gewoon toe aan de andere ingevroren ingrediënten en kook.

Asperges Ragù Recept
Ingrediënten

1 pond groene asperges
2 selderieribben
1 wortel
1 kleine ui
3 eetlepels. tomatenpuree
½ oz. gedroogde champignons
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
geraspte citroenschil
extra vergine olijfolie
zout

Methode

Week de champignons in een kom met koud water. Giet ze af en hak ze grof. Schil de asperges, verwijder het uiteinde van de steeltjes en het hardere deel. Stoom ze 3 minuten en als ze klaar zijn, snijd ze de stengels in plakjes en bewaar de uiteinden apart. Hak de ui, wortel en bleekselderij grof en laat ze verdorren in een pan met extra vergine olijfolie, laurier en kruidnagel. Voeg dan de tomatenpuree verdund met water en de gehakte champignons toe. Kook alles samen ongeveer 10 minuten, verwijder dan het laurierblad en de kruidnagel, voeg de asperges en de citroenschil toe. Voeg zout toe en kook nog 5 minuten. Voeg als laatste de aspergetips toe, roer goed, en de asperge ragù is klaar.