Tagliatelle met knoflookroomsaus

Benodigdheden

  • fijne rasp

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 25 g boter
  • 6 teentjes knoflook – geraspt
  • 25 g bloem
  • 500 ml slagroom
  • 30 g pecorino – geraspt
  • 1 el verse peterselie – fijngehakt
  • zwarte peper

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Smelt ondertussen in een ruime (koeken)pan de boter en fruit hierin de knoflook aan tot deze goed begint te geuren.
  • Doe de bloem in de pan en bak deze onder af en toe roeren mee tot het een zanderig mensel wordt.
  • Schenk dan de slagroom in de pan en roer het geheel tot een klontvrije saus.
  • Voeg de pecorino toe en verwarm de saus tot de kaas is gesmolten.
  • Giet de tagliatelle af en schep de pasta bij de knoflooksaus in de pan. Voeg de peterselie en zwarte peper naar smaak toe en schep het geheel nog even om tot alle pasta is voorzien van een laagje saus. Serveer direct.