Stoofpeertjes-tiramisu

4 Personen
125 ml Markus dark roast
125 ml Milsani slagroom
2 el Suiker
200 g Milsani mascarpone
450 g Prestige stoofpeertjes
10 Koekkie lange vingers
35 g Château pure chocolade

Stap 1

Laat de koffie volledig afkoelen.

Stap 2

Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Giet het vocht van de stoofpeertjes af en laat de peertjes uitlekken in een zeef of vergiet. Snijd de stoofpeertjes in grove stukken.

Stap 3

Haal de lange vingers heel snel door de afgekoelde koffie en breek in grove stukken. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem van vier glaasjes of bakjes. Verdeel hier de helft van de gebroken lange vingers over, samen met de helft van de stoofpeertjes. Top af met het resterende mascarponemengsel, de lange vingers en stoofpeertjes. Rasp tot slot de pure chocolade en garneer hiermee de toetjes.