Spaghetti con crema di burrata, melanzane fritte e pinoli tostati

Een romig voorgerecht, verrijkt met de knapperigheid van aubergines en pijnboompitten. Heel eenvoudig en heel snel om te maken (en te verslinden!)

3 porties

300 g spaghetti
250 g burrata
q.s.
extra vergine olijfolie
50 g basilicum
60 g pijnboompitten
2 aubergine
q.s.
peper
q.s.
zout

Stap 1 van 5

Snijd de aubergines in reepjes. Bak in voldoende hete zaadolie, laat uitlekken op absorberend papier.
Stap 2 van 5

Meng de burrata samen met de basilicum, zout, peper en zet het mengsel apart.
Stap 3 van 5

Verhit in een pan een scheutje extra vierge olijfolie. Kook de spaghetti in kokend gezouten water, laat een paar minuten voor de aangegeven kooktijd uitlekken en roer in een pan met het kookwater naar behoefte.
Stap 4 van 5

Voeg de burrata- en basilicumroom, de gebakken aubergines en de eerder geroosterde pijnboompitten toe.
Roer met het vuur uit.
Stap 5 van 5

Serveren!