Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca is een typische eerste gang van de Napolitaanse keuken, ook eenvoudigweg “aulive en chiapparielle (olijven en kappertjes)” genoemd. Ze worden bereid met een saus op basis van tomaten, tonijn, olijfolie, knoflook, zwarte Gaeta-olijven, kappertjes en oregano.

Van hetzelfde gerecht is er ook een variant uit Lazio waaraan gezouten ansjovis wordt toegevoegd.

Spaghetti alla Puttanesca worden in een paar minuten bereid met ingrediënten die je normaal al in de voorraadkast hebt. Ze zijn ideaal om te bereiden als je weinig tijd hebt om te koken, maar je wilt geen hartige, rustieke en pittige pastagerecht opgeven!

Ontdek het authentieke recept van Spaghetti alla Puttanesca, perfect voor elke gelegenheid!

Als je van spaghettipasta houdt, bekijk dan ook Spaghetti Cacio e Pepe, Spaghetti met knoflook, olie en chili, Spaghetti Alla Nerano.

Ingredients

Spaghetti: 320 g (11, 29 Oz)
Gepelde Tomaten: 800 g (28,22 Oz)
Kappertjes in zout: 10 g (0,35 Oz)
Peterselie om te hakken: 1 bos
Ansjovis in olie: 25 g (0,88 Oz)
Gaeta-olijven: 100 g (3,53 Oz)
Knoflook 3 teentjes
Droge Spaanse peper: 2
Extra vierge olijfolie: 30 g (1,06 Oz)
Zout naar smaak

Stap voor stap methode

Stap 1

Voeg 100 g olie, een teentje knoflook en gehakte chili peper in een pan toe.
Stap 2

Wanneer de knoflook donker is, verwijdert u deze en voegt u de ansjovis toe, schoon en ontzout en pulp ze met een vork.
Stap 3

Voeg de tomaten toe, geschild en in kleine stukjes gesneden, de olijven, de kappertjes, ontzout en 2 theelepels tomatenpuree.
Stap 4

Meng goed, voeg zout toe en kook de saus 10 minuten; uiteindelijk zal het behoorlijk donker moeten zijn; iemand voegt ook peterselie toe.
Stap 5

Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water, giet ze beetgaar en breng op smaak met de saus.