Scampi impanati, finocchi all’anice e patate al lime

Ingrediënten

200 g tomatenpuree
60 g panfocaccia
25 g ansjovis in olie
16 stuks scampi
2 stuks aardappelen
1 st venkel
een halve limoen
een halve teen knoflook
een halve roze grapefruit
anijs likeur
extra vergine olijfolie
zout
suiker

Voor het recept van gepaneerde garnalen, anijsvenkel en limoenaardappelen, verhit 1 eetlepel olie in een pan, breng op smaak met knoflook en ansjovis voor een paar minuten, voeg dan de puree toe en kook het
gedurende 10 minuten, aanpassen met zout en suiker. Verwijder de knoflook en week de in plakjes gesneden panfocaccia. Leg de plakjes panfocaccia op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 1 uur op 160 ° C, tot de panfocaccia knapperig begint te worden. Haal uit de oven en mix het, zodat de garnalen gepaneerd kunnen worden. Was de aardappelen en kook ze in hun geheel met de schil. Schil ze, pureer ze met een vork en breng op smaak met olie, zout en de geraspte schil van een halve limoen. Schil de grapefruit, verdeel hem in partjes (verwijder de schil zoals gewenst). Snijd elk kruidnagel in 2-3 stukken. Schil de garnalen en verwijder de kop, de klauwen en de bruine ingewanden. Bak de staarten in een pan in een dunne laag olie 2-3 minuten bruin, alleen aan de achterkant.
Maak de venkel schoon, verdeel hem in 4 partjes, schil ze en snijd de lagen in reepjes. Bak ze een paar minuten in een pan met 2 eetlepels olie, meng met 50 g likeur, voeg zout toe en kook nog eens 3-4 minuten, tot de vloeistof is opgedroogd. Bak de garnalen in de panfocaccia kruimels. Schik 2-3 eetlepels limoenaardappelen en een paar stukjes grapefruit op borden. Leg de garnalen erop, compleet met kruimels panfocaccia en naar smaak met spruitjes.