Risotto alla carbonara

200 g Carnaroli rijst
3 Geelvlezige dooier
q.s. Sentiment kussen
3 eetlepels Pecorino romano
q.s.
zwarte peper
q.s.
witte wijn
q.s.
bouillon (optioneel)
1 Halve ui

Stap 1 van 3

Wat betreft de klassieke risotto, begin met het bruinen van de ui met een scheutje olie, het is gewoon goudbruin, roosteer de rijst samen
Voeg dan de witte wijn toe
Zodra de wijn is verdampt, begint u met het koken van de rijst door de bouillon beetje bij beetje toe te voegen (maar u kunt ook gezouten kookwater gebruiken), altijd omkeren
Stap 2 van 3

Kook ondertussen het spek in een pan, giet het na het koken het vet uit de kookrijst (alleen het vet, bewaar het spek opzij) en voeg peper toe.
Bereid de twee eidooiers met pecorino en peper in een kleine kom
Stap 3 van 3

Als de rijst gaar is, zet je het vuur uit en voeg je het mengsel van pecorino-dooiers en peper aan de rijst toe, altijd krachtig roeren om het ei niet te laten plakken. Je kunt meer bouillon toevoegen als je de risotto te strak vindt.
Voeg het spek en nog een handvol pecorino kaas en een snufje peper toe en serveer