Pomodori ripieni di insalata di riso

Rijstsalade is een van de meest populaire gerechten van de zomer, maar het kan een “mappazzone” worden, zoals chef Barbieri zou zeggen, zo niet goed georkestreerd! Voor dit recept stellen we een rijstmix voor om onze salade een “ander dan normaal” aspect te geven en de verschillen in smaak en textuur te kunnen waarderen. De salade wordt dan verrijkt met veel elementen met complementaire smaken en in ieder geval heel klassiek voor de rijstsalade. In deze versie wordt het geserveerd in een tomaat, die wordt geleegd en waarvan de binnenkant wordt gebruikt om de rijstsalade aan te kleden.

Ingrediënten

Voor de rijstsalade:

4 tomaten;

Basmatirijst (gekookt) 50 g;

Venere rijst (gekookt) 50 g;

Rode rijst (gekookt) 50 g;

Basilicum 6 bladeren;

Bieslook 5 g;

Gekookte ham 1 dikke plak;

Emmentaler 40 g;

4 ingelegde augurken;

Ingelegde uien 6;

Bonduelle “Your touch of corn” 75 g;

Taggiasca-olijven 20 g;

Gezouten kappertjes 5 g;

1 eetlepel mayonaise;

Voor de rijstsalade:

Snijd de koperkleurige tomaten bovenaan in en laat de steel eraan zitten voor de uiteindelijke presentatie; Maak ook een insnijding in de bodem van de tomaten, zodat ze comfortabel op een bord kunnen rusten; Maak de tomaten van de interne pulp en zaden leeg; Meng de inhoud van de tomaten met olie, zout en peper, zet apart;

Snijd de gekookte ham in blokjes en doe ze in een vetvrije pan om een ​​licht geroosterd effect aan de buitenkant te krijgen;

Snijd de emmentaler in kleine blokjes; Snijd de augurken in kleine blokjes, de uien in vieren; Hak kappertjes en olijven grof; Hak de bieslook fijn;

Kruid de rijst met de tomatenpuree en een eetlepel mayonaise, eventueel zout toevoegen; Breng de rijst op smaak met alle eerder gesneden ingrediënten;

Voeg “your touch of corn” toe in de afwerking; Vul de tomaten en sluit af met de kap.