Polpo, chutney di pomodori e patata dolce

Ingrediënten

Voor de octopus:

1 gekookte octopus;

Zoete aardappel (gekookt) 1;

Octopus kookwater naar smaak;

½ witte ui;

Gepelde tomaten (San Marzano) 200 g;

Zout naar smaak .;

Zwarte peper naar smaak;

Extra vierge olijfolie naar smaak;

4 eetlepels suiker;

Basilicum naar smaak;

Citroen 1;

Voorbereiding
Voor de octopus:

Snijd de ui fijn; Stoof in een pan met een snufje zout; Snijd de gepelde tomaten in filets en doe ze in de pan;

Giet de suiker en een scheutje citroensap erbij; Voeg het octopuswater toe en laat 15 minuten op laag vuur koken;

Meng de basilicum met een druppel extra vierge olijfolie, octopuswater, zout en peper; Pureer de zoete aardappel en breng op smaak met citroensap en schil, olie, zout, peper en octopuswater;

Haal de chutney na het koken uit de pan en laat hem afkoelen, zonder de pan schoon te maken; Bak in dezelfde pan de tentakels van de octopus goudbruin en krokant. Schik de zoete aardappelpuree op de bodem van het bord, leg de knapperige tentakels erop.

Maak af met de tomatenchutney en de basilicumsaus.