Polpette prosciutto e scamorza: la ricetta dell’antipasto sfizioso e croccante

Ingrediënten

Gekookte ham 350 gr • 43 kcal
Oud broodkruim 60 gr • 300 kcal
geraspte Parmezaanse kaas 50 gr
Volle melk 100 ml • 79 kcal
Gerookte scamorza 60 gr
ei 1 • 15 kcal
Paneermeel naar smaak • 21 kcal
Zonnebloemolie naar smaak • 750 kcal

De calorieën verwijzen naar 100 gram product

De gehaktballetjes met ham en scamorza zijn een snel en lekker recept, dat als hoofdgerecht kan worden geserveerd, maar ook als aperitief, als aperitief of buffet: dankzij hun delicate smaak en het pittige hart zullen ze zowel bij zowel volwassen diners als kinderen. Eenvoudig en knapperig, ze zijn in een mum van tijd bereid en kunnen een last minute diner oplossen: alles wat je nodig hebt is ham en gerookte kaas, of een andere vezelige kaas, plus de ingrediënten om gehaktballen te maken zoals brood, melk en eieren. Ook uitstekend als idee om het oudbakken brood dat je over hebt te recyclen. Hier leest u hoe u de ham en scamorza-gehaktballetjes tot in de perfectie kunt maken.

Advies

Je kunt de scamorza ook vervangen door een andere vezelige kaas, zoals provola of mozzarella: snij hem dan iets van tevoren in blokjes en laat hem een ​​minuut of tien uitlekken, zodat hij het overtollige water verliest. Je kunt de gehaktballen op smaak brengen met je favoriete kruiden: basilicum, bieslook, munt maar ook tijm of rozemarijn. Voor een meer knapperige versie, paneer je de gehaktballetjes in panko in plaats van paneermeel.

Het mengsel van paneermeel en gekookte ham moet al vochtig genoeg zijn om de gehaktballen te kunnen vormen: als het niet erg zacht is, wat van het paneermeel kan afhangen, kun je ook een ei toevoegen.

Als je de voorkeur geeft aan een lichtere bereiding, kook de gehaktballen dan 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of ​​tot ze goudbruin zijn.