Polenta concia


Snijd de kazen in blokjes om de polenta concia te bereiden. Snijd het stipje in reepjes. Snijd de ui in plakjes en kook deze voorzichtig in een pan met 20 gr boter totdat deze transparant wordt. Voeg het stipje toe en laat het bruin worden.

Breng ondertussen het water aan de kook in een grote pan, zout het en giet de maïsmeel erbij. Voeg een klontje boter toe en kook door constant gedurende 45 minuten op laag vuur te roeren en controleer vaak of het mengsel niet op de bodem van de pot plakt. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden kaas, de resterende boter, het spek en de ui toe en meng tot ze zachtjes smelten.

Breng over op serveerschalen, compleet met verse peterselie en gemalen peper. Serveer onmiddellijk ..

INGREDIËNTEN

350 g maïsmeel
2 liter water
1 witte ui
200 g spek
100 g Asiago
100 g Puzzone di Moena
150 g Lurpak Classico-boter
verse peterselie
zout
peper