Pepper Chicken

Ingrediënten

 800 g stukken kip
 100 ml tomatenpulp
 1 eetlepel tomatenpuree
 1 rode peper
 1 gele peper
 20 g boter
 1 teentje knoflook
 1/2 glas droge witte wijn
 verse tijm
 extra vierge olijfolie
 zout
 peper

De gepeperde kip is een tweede gerecht van wit vlees dat gemakkelijk te maken is, op basis van twee hoofdingrediënten en met een proces zonder bijzondere obstakels. Het meest complexe complex blijft de keuze van kip op het moment van aankoop. Er zijn kippen tegen zeer verschillende prijzen, afhankelijk van het type fokkerij waaruit ze komen. Graankippen zijn bijvoorbeeld duurder dan gemiddeld, vanwege de hogere kosten van voer zonder dierlijke producten. Informeer daarom voordat u een kip koopt naar de kenmerken ervan.

Kip is een van de meest geconsumeerde vlees, in warme en koude gerechten, het past perfect bij veel ingrediënten en is geschikt voor alle gerechten. Voor kippenliefhebbers raden we geweldige klassiekers aan, zoals het recept van de Pollo alla campagnola of Pollo alla diavola, evenals recepten die bijzonder aandacht hebben voor het gebruik van gezonde ingrediënten zoals de kip met kurkuma. De consumptie van kip is wijdverbreid over de hele wereld, daarom zijn er veel recepten die uit verre landen naar Italië zijn gekomen, zoals Kip met curry of Kip Tandoori.

Om de pepperoni-kip te koken, schilt u de paprika, verwijdert u de stengel, zaden en filamenten. Snijd ze in dunne reepjes. In een pan, bruin de teentje knoflook in de olie en boter. Voeg de gehakte kip toe en bak deze gelijkmatig bruin.

Giet de witte wijn erin en laat het verdampen. Voeg de tomatenpulp toe en concentreer. Roer om te mixen en kook enkele minuten. Voeg de paprika, zout, peper toe en voeg een paar takjes tijm toe. Dek af en kook ongeveer 60 minuten op middelhoog vuur.

De pepperoni-kip is klaar. Serveer het warm.