Patatas a la importancia. Receta tradicional

Ingrediënten

Voor 4 personen

 700 g geschilde aardappelen
 2 of 3 eieren
 50 g bloem
 4 knoflook
 een goede bosje peterselie
 1 l kip- of groentebouillon
 ga weg
 extra vierge olijfolie

Aardappelen belangrijk. Traditioneel recept: receptvoorbereiding

1.- Snijd de aardappelen, eerder geschild en gewassen, in plakjes van een halve centimeter of een centimeter. Doe ze in een kom en voeg wat zout toe.

2.- Leg de eieren op een bord en sla ze. Leg de bloem op een ander bord. Beslag de aardappelen in bloem en haal ze door het ei. Dus met alle aardappelen.

3.- Bak de aardappelen in overvloedige olijfolie in een pan. Als ze aan één kant goudbruin zijn, draai ze dan om. De aardappel zal rauw zijn omdat ze worden afgewerkt met de bouillon. Wanneer ze aan beide kanten bruin zijn, verwijder ze dan op een bord met absorberend papier.

4.- Doe een beetje zout in de mortel samen met 3 of 4 gesneden knoflook. Plet en voeg het bosje gehakte peterselie toe. Blijf pletten totdat je de puree krijgt, wat de karakteristieke smaak van deze aardappelstoofpot aan het belang geeft.

5.- Zet olijfolie in een ovenschotel op het vuur en giet de majado als het heet is. Fruit een halve minuut of een minuut, zonder het bruin te laten worden en roer continu. Voeg toe aan de bouillon. Voeg de aardappels toe en bedek ze met de bouillon. Kook tot een minimum en laat de pan bedekt. Tijdens dit proces moeten we verwijderen. Controleer na 20 minuten of de aardappel zacht is en prikt met een vork. Als de vork gemakkelijk plakt, zijn uw aardappelen van belang klaar om te serveren. Je zult zien wat een genot.