Pasta met groene aspergepesto en kip

Door groene aspergepesto te maken verstop je ongemerkt heel veel groenten in dit pastagerecht; en dat is fijn! Met name voor kindjes waarschijnlijk. Verder is het gewoon een heerlijk pastagerecht dat zo op tafel staat.
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

Kip

  • 400 g kippendijen – in blokjes
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Pasta

  • 300 g fusilli
  • 1 hand babyspinazie

Voor de pesto

  • 400 g groene asperges – in stukken
  • 50 ml olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kruid de kippendijen met de specerijen. Verhit een beetje olie in een (hapjes)pan en bak hierin de kipdijfilet goudbruin.
  • Doe de pasta in een ruime pan met water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Kook ondertussen de stukken groene asperges in een andere pan in 10 minuutjes gaar.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met kip en schep hier ook alle aspergetips bij.
  • Doe de rest van de gekookte asperges samen met de olijfolie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout in een hakmolentje en maal dit fijn tot een grove pesto.
  • Roer de groene aspergepesto samen met de babyspinazie door de pasta.
  • Schep de pasta in diepe borden en garneer met extra Parmezaanse kaas.