Ossibuchi di tacchino al forno

INGREDIËNTEN

4 kalkoenstelen
500 ml droge witte wijn
2 teentjes knoflook
3-4 takjes rozemarijn
zout
peperkorrels
2-3 mirte bessen
extra vierge olijfolie
300 g nieuwe friet

Onder de recepten van de Lombardische traditie is de ossibuchi zeker een van de bekendste en meest gewaardeerde. Ook wel “Milanese” genoemd, de meest voorkomende versie van de ossobuchi is met kalfsvlees, maar we bieden een meer delicate en lichte snede, maar even lekker dankzij de marinade met geurige aroma’s, zoals mirte, peper en rozemarijn.

De kalkoen ossibuchi zijn een gemakkelijke tweede gang van vlees, die een enkel gerecht blijkt te zijn. Ideaal voor een diner met vrienden. Een oven van 40 minuten koken geeft je een gerecht van grote voldoening.

Begeleid door nieuwe aardappelen, zoals in ons recept, komen de ossibuchi overeen met het scheenbeen, het bovenste deel van het been van het dier. Andere bijgerechten die geschikt zijn voor dit gerecht zijn saffraanrisotto, een werkpaard uit de Milanese keuken, maar ook erwten of polenta.

Als je van koken in de oven houdt, probeer dan onze 15 smakelijke recepten, van lasagne tot gratins.

Was de schachten, dep ze met keukenpapier en verzamel ze in een kom. Bedek ze met witte wijn, voeg de teentjes knoflook, rozemarijn, gemalen mirte en wat peperkorrels toe. Laat 3 uur marineren. Na deze tijd, verzamel de stelen in een ovenschaal, zout ze, peper ze en voeg de helft van de marinade met de kruiden toe. Voeg de geschilde nieuwe aardappelen toe en bestrooi alles met een paar eetlepels extra vergine olijfolie.

Bak ze in de voorverwarmde oven op 200 ° gedurende ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en breng de kalkoenstelen over in de oven in de serveerschalen.