Octopus en kikkererwtensalade met peterselie en ansjovis saus

Als je op zoek bent naar een nieuw en origineel idee om een zomerse octopussalade te bereiden, dan hebben we wat je nodig hebt: octopus en kikkererwtensalade met peterselie en ansjovis saus!

ingrediënten 2 porties

400 g octopus
200 g gekookte kikkererwten
30 g peterselie
3 ansjovisfilets
1 knoflook
q.s. citroen
40 ml extra vergine olijfolie
q.s. zout

Stap 1 van 3

Kook de octopus ongeveer 25 minuten in gezouten water, laat hem uitlekken, laat hem afkoelen en snijd hem in kleine stukjes.

Voor de saus: doe de peterselie, ansjovis, knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie en zout in een kom en mix.

Stap 2 van 3

Voeg in een grotere kom de octopus, de reeds gekookte kikkererwten toe, breng op smaak met de peterseliesaus en meng.

Stap 3 van 3

serveren