Muslos de conejo con pochas

INHOUD

Ingrediënten (4 personen):
Bereiding van het recept Konijnendijen met bonen van Karlos Arguiñano:
Konijnendijen in cider met nectarines, een smakelijke stoofpot gemaakt door Karlos Arguiñano!
Gebakken konijn met zelfgemaakte barbecuesaus van Karlos Arguiñano
Konijnendijen met zwart bier van Karlos Arguiñano: een heerlijk en sappig vleesgerecht

Ingrediënten (4 personen):

4 konijnen dijen
400 g bonen (gedopt)
1 lente-ui
1 prei
1 wortel
1 tomaat
extra vergine olijfolie
Zout
Peper
1 theelepel paprika
1 laurierblad
peterselie

 

Verhit 3-4 eetlepels olie in een grote pan, voeg de botten toe en bak ze goed bruin (4-5 minuten). Verwijder de botten, doe ze in een net zoals voor het koken van peulvruchten en leg ze opzij.

Snijd de ui in kleine blokjes. Maak de prei schoon door het onderste deel, het bovenste deel en een laag te verwijderen, en snijd hem in kwartjes van de maan. Schil de wortel en snijd hem in kwarten van de maan. Voeg de groenten toe aan de braadpan waar je de konijnenbotten hebt gebruind, breng op smaak en kook ze 5 minuten.

Snijd de tomaat doormidden, rasp en voeg toe. Kook alles een paar minuten samen. Voeg het laurierblad, paprikapoeder, botten, bonen, water (tot het onder staat) en een snufje zout toe. Dek de braadpan af en kook 40 minuten op middelhoog vuur. Verwijder het laurierblad.

Verhit 3 eetlepels olie in een pan, kruid het konijn en voeg het toe. Bak de konijnblokjes in 4-5 minuten goudbruin.

Verdeel de bonen en de konijnenblokjes over 4 diepe borden. Garneer de gerechten met wat peterselieblaadjes.

Tip:

Als de bonen te vloeibaar zijn, kun je een klein deel verwijderen, ze pletten tot je een puree krijgt en terug in de braadpan gieten.