Met kaas gevulde maïsbeignets

Een makkelijk en zeer verrijkend recept, ideaal als voorgerecht voor lunch of diner, als aperitief, voor een feestje met familie of vrienden. Het zal iets onverwachts zijn en je hebt gegarandeerd succes, de maïssmaak is erg aanwezig in deze beignets, de kaas van de vulling geeft het romigheid en smaak. Het deeg is mals en met het licht knapperige beslag zijn deze beignets een genot voor de zintuigen.
ingrediënten

Ingrediënten van het deeg:

230 gr (nettogewicht van de pot) gekookte maïs of zoete maïs (alle inhoud inclusief het sap) (ik heb suikermaïs “ibsa” gebruikt, je kunt het vinden in je online winkel of in grote winkels)
350 ml (1 + 1/2 kopjes) melk
190 gr (1 + 1/2 kopjes) tarwebloem voor alle doeleinden of tarwebloem voor alle doeleinden
1/2 ui
1 knoflook
10 g (1/2 eetlepel) zout
30 g (2 eetlepels) boter
versgemalen zwarte peper (hoeveelheid naar smaak)

Ingrediënten van de vulling:

100 gr (uitlekgewicht) gekookte maïs of suikermaïs
130 gr geraspte of gehakte mozzarella kaas (je kunt ook een andere kaassoort gebruiken)

Ingrediënten beslag:

150 gr paneermeel (gewicht ca.)
200 ml (3/4 kopje) water
veel olie om te frituren

Uitwerking
Bereiding van het vullingdeeg:

1.- We hakken de ui en ook de knoflook fijn, in een grote bak doen we een pot maïs met het sap erbij, we voegen de melk toe en dan vermalen we met de blender of blender tot er een fijn mengsel overblijft.

2.- We zetten een grote koekenpan op het vuur en voegen de boter toe, op middelhoge temperatuur wachten we tot het smelt en voegen dan de gesnipperde ui en knoflook toe, pocheren ongeveer 10 minuten of tot het licht goudbruin is, gevolgd door het mengsel van melk en maïs toevoegen.

3.- Meng goed en voeg ongeveer de helft van het zout toe, want het is beter om later te corrigeren, we doen gemalen peper naar smaak en wanneer het begint te koken, testen we de smaak en corrigeren we het zout indien nodig, in mijn geval doe ik alle zout, voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en meng goed zodat er geen klontjes ontstaan.

4.- Zodra al het meel in de pan is, mengt u krachtig en drukt u met de spatel, waarbij u de klonten losmaakt die ongeveer 5 minuten op lage temperatuur zijn gebleven, wanneer het deeg van de bodem en zijkanten van de pan pelt en u kunt zie een compacte massa, we halen het van het vuur, leggen het op het werkoppervlak en snijden het in stukjes en laten het een beetje afkoelen.

5.- Zodra het deeg een beetje is afgekoeld en we het kunnen hanteren zonder te verbranden (het is niet nodig om het volledig te laten afkoelen, het kan warm zijn), kneden we het een paar minuten op het werkoppervlak, het is een glad deeg en zacht dat niets aan de handen plakt.

6.- Als we het hebben getemd, laten we het op een bord bedekt met plasticfolie liggen, zodat het niet uitdroogt totdat het helemaal koud is.

Bereiding van de vulling:

7.- In een bak plaatsen we er een zeef op en wegen de mais af die we nodig hebben voor de vulling, dan persen we het met een lepel zodat het goed uitlekt, dan leggen we de mais op de snijplank en met een mes we ​​snijd het een beetje, we doen de maïs in een bak, voegen de gehakte of geraspte kaas toe en mengen goed.

Bereiding, beslag en bakken:

8.- We nemen porties deeg van ongeveer 30 gram of de grootte van een walnoot, we vormen een bal met de palm van onze handen en dan een cilinder, met een vinger vormen we een grote holte, gevolgd door het vullen van de holte met de vullen en we drukken een beetje zodat het goed gekoppeld is.

We sluiten af ​​door in het deeg te knijpen, gevolgd door het uitrollen zodat het heel rond is, zodat er geen scheuren ontstaan.

9.- Het is heel belangrijk dat ze geen scheuren vertonen, zodat ze tijdens het frituren niet ontploffen.Als ze gevormd zijn, plaatsen we ze op een bakplaat, als we ze allemaal hebben, breken we ze door; We leiden ze eerst door het water en daarna door de paneermeel.

10.- Als we ze allemaal gepaneerd hebben, zetten we om ze te braden een pan met veel olie op het vuur en als het heet is, bakken we ze in porties tot ze overal goed bruin zijn, gevolgd door ze uit de olie te halen en laat ze op een bord met papieren servetten.

11.- Zodra alle beignets gebakken zijn, plaatsen we ze en zijn ze klaar om van te genieten.