Merluza en salsa marinera

Heek is een van die vissen die op oneindig veel manieren kan worden bereid en die door zijn fijne vlees heerlijk is. Het bevat weinig vet en is een perfecte optie om voor de lijn te zorgen. Ik heb het recept bereid met diepgevroren heekfilets, maar je kunt het ook bereiden met verse heek of zelfs andere witvis. Kinderen zijn dol op deze vis en omdat hij geen botten heeft, zullen ze hem heerlijk eten. De saus geeft het een heerlijk tintje en je zult niet kunnen stoppen met het dippen van brood. Ik moedig je aan om het te bereiden, zowel voor dagelijks gebruik als om het te vieren, want het wordt een succes aan je tafel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 heekfilets (ongeveer 600 g)
250 g kokkels
16 garnalen of garnalen
150 ml witte wijn (1/2 kop)
1 ui
2 teentjes knoflook en een takje peterselie
1 eetlepel bloem
Zout
Extra vergine olijfolie

Heek in zeevruchtensaus: videoreceta

Je kunt deze video op YouTube bekijken om erop te reageren, hem leuk te vinden of je te abonneren op mijn videoreceptenkanaal.
Heek in zeevruchtensaus: bereiding van het recept

1.- Maak de garnalen goed schoon. Verwijder de kop en alle huid, laat de staart los en maak met behulp van een mes een kleine snee en trek de darm eruit. Herhaal dit met alle garnalen.

2.- Snijd de eindige ui en hak de knoflook en peterselie fijn. Doe een beetje olijfolie in een pan en voeg alle garnalenschelpen toe om ze te bakken. Zodra ze van kleur veranderen, voeg je een glas water toe en laat je het ongeveer 5 minuten koken.

3.- Zet een koekenpan op het vuur en giet er een straaltje extra vierge olie op. Voeg de ui toe en voeg dan de knoflook en peterselie toe als de ui transparant is. Draai het een paar keer om en voeg in een minuut, ongeveer, een eetlepel bloem toe. Geef het een paar vueltitas om de bloem te roosteren en voeg de witte wijn toe. Voeg ook de bouillon toe die je met de garnalenkroppen hebt bereid door een zeef.

4.- Kook de heek. Als je de alcohol in de witte wijn hebt verminderd, voeg je de vis toe. Breng op smaak met zout en breng afgedekt aan de kook.

5.- Voeg de garnalen en kokkels toe. Na 4-5 minuten is de vis bijna gaar. Voeg de garnalenstaarten en mosselen toe. Dek de pan af en laat ongeveer 3 minuten koken. Voeg een beetje maizena opgelost in koud water toe als de saus erg licht is. Corrigeren met zout.

Mijn advies om heek in saus te bereiden:

Ik heb deze heek bereid met diepgevroren vis, maar als je verse vis gebruikt wordt hij veel rijker.

Je kunt de heek ook verwisselen voor een andere witte vis en kijk wat een genot.

Om de heek in saus te presenteren, leg je een heekfilet op het bord samen met wat garnalen en kokkels en een flinke hoeveelheid saus. Je kunt op het einde bestrooien met een beetje gehakte peterselie.
Mijn aanbeveling:

Ik laat je een truc achter om zeer sappige gegrilde heek te koken, zodat deze niet breekt. Dit trucrecept zal van grote hulp zijn als je probeert te diëten, want naast een veel mooier gerecht, verzeker ik je dat je heek veel rijker en extreem sappiger zal zijn. Mis het niet!

Hoe gegrilde heek te koken die erg sappig is en niet breekt.
Hoe gegrilde heek te koken die erg sappig is en niet breekt.

Als je van visgerechten houdt, bekijk dan deze recepten die niemand onverschillig laten. Je zult zien dat ze heel gemakkelijk te bereiden zijn en je hebt ze zo klaar. Als je thuis veel vis eet, mis het dan niet. Als de kinderen het moeilijk vinden om vis te eten, kun je hem coaten en kijken hoe goed ze het eten. Je weet al dat als je vis zonder botten kiest, ze het veel beter en zonder gevaar zullen eten. Ik hoop dat je ervan geniet om ze te koken en, nog meer, aan de tafel omringd door de jouwe.