Merluza a la riojana

Heek a la Riojana is een van die eenvoudige, vertrouwde en zeer goedkope gerechten. Heeft u een speciale gelegenheid en wilt u deze voorbereiden? Nou, ik verzeker je dat het niets aan je tafel zal ontkennen en het zal iedereen betoveren. Het originele recept gebruikt geen garnalen, maar ik hou echt van de aanraking die het geeft. Gebruik verse heekfilets als je daar zin in hebt, al is het met deze diepvries erg lekker.

ingrediënten

Voor 3 tot 4 personen

100 g gepelde garnalen
6 heekfilets (600 g)
12 piquillo pepers uit blik of een paprika (250 g)
1 grote ui of twee kleine
1 glas witte wijn of visbouillon
4 teentjes knoflook
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel zoete paprika
Zout en olie

1.- Bereid de ui en knoflook voor. Julienne de ui. Hak de knoflook fijn. Ik heb vier teentjes knoflook toegevoegd, maar de hoeveelheid is optioneel.

2.- Bereid de saus voor. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan boven het vuur. Voeg de gehakte knoflook toe, laat deze twee minuten bruinen en voeg de ui toe. Laat de ui pocheren in nummer 7 van de 9 niveaus van het bord. Beweeg af en toe. Voeg de in reepjes gesneden geroosterde piquillo pepers toe als de ui helemaal transparant is. Laat het water ongeveer 3 minuten een beetje verdampen. Breng op smaak met zout en een halve eetlepel gemalen zwarte peper en nog een helft zoete paprika. Zorg ervoor dat de paprika niet aanbrandt. Voeg de witte wijn toe en laat vijf minuten staan ​​om de alcohol te verminderen.

3.- Voeg de heek toe aan de saus. Ik heb bevroren heekfilets gebruikt, maar je kunt ook plakjes of filets gebruiken. Kruid de heek. Het is belangrijk dat u het vuur lager zet tot nummer vier van de negen niveaus van het bord en het afgedekt kookt. Voeg de garnalen toe. Als je ziet dat het te droog wordt, aarzel dan niet om bouillon toe te voegen. Zet het vuur uit als het volledig gaar is.