Merluza a la naranja

ingrediënten

Voor 4 personen

500 g heekfilets (4 filets)
3 middelgrote sinaasappel
1 ui
100 ml cognac of cognac
50 g zachte tarwebloem
Zout peper
Olie om te frituren

1.- Breng de heekfilets op smaak met zout. Haal de filets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

2.- Bak de heek. Verhit een flinke hoeveelheid extra vergine olijfolie in een pan boven het vuur. Bak de heek als de olie heet is. Leg de steaks op een bord als ze aan beide kanten gaar zijn. Je kunt meer olie in de pan doen als je ziet dat er geen olie meer is en als je alle heekfilets laat bakken.

3.- Fruit de fijngesnipperde ui in dezelfde pan. Laat het op laag vuur koken. Terwijl de ui kookt, haal je het sap uit de sinaasappels en zeef je het. Voeg het glas cognac toe als je ziet dat de ui al een beetje goudbruin is. Wacht ongeveer 5 minuten totdat de alcohol is afgenomen en voeg het sinaasappelsap toe. Voeg een beetje zout en een snufje gemalen witte peper toe. Laat het 3-4 minuten inkoken.

4.- Voeg de heek toe aan de pan en laat een minuutje koken. Haal de pan van het vuur en je bent klaar om te serveren.