Mejillones picantitos con garbanzos

De mossel is een zeer complete voeding die enorm opvalt door zijn voedingsstoffen zoals omega 3, ijzer, vitamine B12 en selenium die bijdragen aan een goede werking van het immuunsysteem.

Ingrediënten (4 personen) van het recept Pittige Mosselen met Kikkererwten:

400 g kikkererwten
1 kilo mosselen in hun sap
1 prei
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
1 lente-ui
250 ml tomatensaus
extra vergine olijfolie
1 uur laurier
1 cayennepeper
Zout
Peper

Week de dag voor de bereiding de kikkererwten in een kom met ruim koud water. Op deze manier verminderen we het koken tot 15 minuten in een snelkookpan.

Om dit heerlijke recept met mosselen te bereiden, verwarm je de snelkookpan met veel water. Giet de kikkererwten af ​​en voeg ze toe. Voeg ook het laurierblad toe.

Maak vervolgens de prei schoon (verwijder de bodem, de bovenkant en 1-2 lagen bladeren), snijd hem in drie delen en doe hem in de zak om groenten te koken.

Verwijder vervolgens het steeltje en de zaadjes van de groene paprika, snijd hem in drie delen en voeg toe. Sluit de zak en doe deze in de pot. Breng op smaak, sluit de pan en kook de kikkererwten gedurende 12-15 minuten vanaf het moment dat het ventiel omhoog gaat.

Verwijder na het koken het zakje met de prei en paprika, doe ze in een blenderglas en mix ze met een elektrische mixer. Bewaar de kikkererwten en de geplette groenten apart.

Verhit daarentegen 3 eetlepels extra vergine olijfolie in een pan (brede en lage pan). Pel intussen de knoflook, hak deze fijn en voeg toe aan de pan. Dit is het moment om de lente-ui in kleine blokjes te snijden en toe te voegen aan de pot.

Voeg ook een chilipeper toe om het gerecht wat pit te geven. Bak tot slot de groenten 6-8 minuten. Verwijder na deze tijd de chili. Giet de geplette paprika en prei, tomatensaus en mosselensap in de pan. Kook alle ingrediënten 5 minuten.

Als het mengsel is ingedikt, doe je de kikkererwten in de pan, bestrooi ze met een beetje gehakte peterselie en kook ze nog 5 minuten in hun saus.

Haal intussen van 8 mosselen een van de schelpen en bewaar deze. Verwijder ook de schelpen (de 2) van de rest en bewaar deze. Voeg de mosselen (zonder schelp) toe aan de pan, meng, breng op smaak met zout en serveer.

De mosselen komen schoon en tot in de perfectie bereid uit Galicië. Perfect voor het koken van andere recepten zoals mosselen in groene saus of gevulde mosselen!

Serveer en decoreer tot slot elk bord met 2 mosselen (met schelp) en wat peterselieblaadjes.

Tip:

De mossel is een zeer complete voeding die ons voorziet van zeer interessante voedingsstoffen, zoals hoogwaardige eiwitten, omega 3, ijzer (zeer belangrijk voor vrouwen en sporters), vitamine B12 en selenium die bijdragen aan de goede werking van het immuunsysteem.

 

Kok : Karlos Arguiñano