Wij zijn ontzettend gek op makkelijke koolhydraatarme ovenschotels, hoe zit dat bij jullie? Ze zijn meestal goed vooraf te maken en je schuift ze zo in de oven als je wilt gaan eten. We zijn bijvoorbeeld bijzonder trots op onze fraaie spiraaltaart en de mooie groente roosjes taart, maar deze Mediterrane groenten schotel mag er ook wezen hoor. Het gerecht bevat 8.2 gram koolhydraten per portie. De smaak is stoer en sober Italiaans. We hebben de passata op smaak gebracht met oregano, tijm, knoflook, peper en zout. En verder een partij gezonde groenten. Normaal gesproken zouden we uiteraard onze befaamde basis tomatensaus voor dit soort gerechten gebruiken. Maar helaas we grepen mis, want die bleek op. Maar deze kruidige passata was een zeer waardige vervanger, zeker voor een supersnelle tomatensaus!
Ingrediënten
- 250 g aubergine
- 350 g courgette
- 300 g tomaat
- 200 ml passata
- 1 tl oregano – gedroogd
- 1 tl tijm – gedroogd
- teentje knoflook
- olijfolie – om te bedruppelen
- 150 g geraspte mozzarella
Bereiden
-
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °Cen zet een ovenschaal klaar. (25 x 18 cm)
-
Snijd de aubergine, courgette en tomaat in dunne plakken. Halveer te grote plakken, zodat het een beetje bij elkaar past qua maat. Stapel ze om en om in de ovenschaal, zie foto. Herhaal tot je ingrediënten op zijn, hopelijk past het mooi in je schaal! Druppel er wat olijfolie over.
Passata
Bakken
-
Bak de schotel eerst 40 minuten in de oven. Bestrooi de schotel na 40 minuten met de geraspte mozzarella, draai de oven terug naar 180 °C en bak nog eens 15 minuten of tot de groente zacht genoeg zijn en de kaas een mooi kleurtje heeft. Eventueel kun je de schotel afdekken als het te hard gaat.
-
Dien de Mediterrane groenten schotel direct warm op met wat veldsla erbij bijvoorbeeld.
-
De schotel is behoorlijk machtig, dus kijk even hoe je uitkomt met de portiegrootte.