Lomo en salsa de cebolla

Ossenhaas in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN: presentatie

Deze ossenhaas in uiensaus is niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar ook een recept dat je zowel voor dagelijks gebruik als voor elk soort feest kunt bereiden. Als je thuis de voorkeur geeft aan ander vlees, kun je dit recept bereiden met elk vlees dat ook erg rijk zal zijn. Het goede aan lendevlees is dat het niet duur is, veel bereidingen toelaat en dat het door iedereen lekker wordt gevonden.

Bekijk dan dit recept voor Gebakken Loin met ketchup en groenten waar de kleintjes in huis dol op zullen zijn. Je weet al dat kinderen erg fan zijn van ketchup.

Ossenhaas in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN
Ossenhaas in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN Zoals in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN Zoals in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN Zoals in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN Zoals in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN (4.20 / 5)

Ossenhaas in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN

Ossenhaas in uiensaus. Snel en gemakkelijk. ZONDER OVEN

Ontdek mijn eerste receptenboek: Koken om te slagen. Mis geen van de recepten die ik voor je heb bereid, want het bevat een beetje van alles (voorgerechten, voorgerechten, tweede gangen, desserts en basisrecepten).

Inhoudsopgave voor dit recept

Presentatie
Ingrediënten
Videoreceta
Voorbereiding

Ossenhaas in uiensaus.  presentatie

Deze ossenhaas in uiensaus is niet alleen gemakkelijk en snel te bereiden, maar ook een recept dat je zowel voor dagelijks gebruik als voor elk soort feest kunt bereiden. Als je thuis de voorkeur geeft aan ander vlees, kun je dit recept bereiden met elk vlees dat ook erg rijk zal zijn. Het goede aan lendevlees is dat het niet duur is, veel bereidingen toelaat en dat het door iedereen lekker wordt gevonden.

Bekijk dan dit recept voor Gebakken Loin met ketchup en groenten waar de kleintjes in huis dol op zullen zijn. Je weet al dat kinderen erg fan zijn van ketchup.

Ingrediënten

Voor 4 personen

500 g varkenslendefilets
350 g ui
300 ml kippenbouillon
200 ml witte wijn
1 eetlepel bloem
15 g boter
Zout
grond zwarte peper
verse bieslook
Extra vergine olijfolie

1.- Bereid de saus voor. Julienne de ui. Fruit de ui in een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en voeg, wanneer deze van kleur begint te veranderen, een goede eetlepel tarwebloem toe. Laat de bloem roosteren zonder te stoppen met roeren. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Doe een beetje zwarte peper en zout en kook tot het de alcohol vermindert. Als je ziet dat het veel indikt, kun je een beetje bouillon toevoegen. In totaal heb ik de saus 15 minuten op het vuur gehad. Haal de pan van het vuur.

2.- Kook de steaks. Doe een beetje olijfolie in een pan boven het vuur en bak de filets als de olie heet is. Dek de pan af als deze spettert. Schep op een bord als ze aan beide kanten klaar zijn.

3.- Presenteer het bord. Leg alle steaks op een bakplaat en leg de saus ernaast. Verwarm de saus als deze is afgekoeld en doe er een beetje boter op om hem te laten glanzen. Als je ziet dat het te veel is ingedikt, voeg dan een beetje bouillon toe. Snijd wat bieslook en verdeel dit over de saus.

Mijn tips om deze Loin in uiensaus te bereiden:

U kunt de saus van tevoren bereiden en het vlees even voor het serveren gaarkoken. Houd de bouillon bij de hand, want de saus zal zeker ingedikt zijn en je hebt hem nodig om hem wat lichter te maken.

In plaats van ossenhaas kun je dit recept bereiden met het vlees dat je thuis het lekkerst vindt.

Het is een gerecht dat je zowel voor feesten als voor dagelijks gebruik serveert.