LENTEJAS CON CHORIZO y panceta

Linzen met chorizo ​​en spek mogen niet ontbreken in je receptenboek. Het is een perfect gerecht voor een dagelijkse maaltijd en het kost niet veel tijd of moeite om ze te maken. Je hebt toch alle ingrediënten in je keuken en het is een heel zuinig gerecht vol van smaak. Peulvruchten moeten zeer aanwezig zijn in onze voeding omdat ze ons veel voordelen bieden.

Als je van lepelschotels houdt, kijk dan eens naar deze Kikkererwten met garnalen en kokkels waarvan het water je in de mond loopt en perfect zijn voor elke dag of om te vieren.

ingrediënten

voor 4 personen

300 g linzen
150 g worst
100 g pancetta
1 ui
1 wortel
1 aardappel
2 teentjes knoflook
Zoete paprika, zwarte peper en zout
Olijfolie
1 liter en een kwart water

1.- Snijd alle ingrediënten. Maak het spek schoon door het deel van de schil te verwijderen. Snijd het spek in stukjes. Ik heb de chorizo ​​in centimeter of anderhalve centimeter gesneden. Snijd de wortel in plakjes en de aardappel in grote stukken. Snipper de ui en knoflook in de hakmolen.

2.- Kook de ingrediënten. Doe een flinke straal olijfolie in een pan op het vuur. Kook de chorizo ​​en het spek lichtjes. Leg ze op een bord zodra ze van kleur veranderen. Bak de ui en knoflook in dezelfde olie. Bak totdat het het water verliest zonder te stoppen met roeren. Voeg de chorizo ​​en het spek toe als de ui gepocheerd is. Voeg de aardappel en wortel toe.

3.- Voeg water toe aan de pan totdat de ingrediënten onder staan. Voeg de linzen toe. Breng op smaak met gemalen zwarte peper, zoete paprika en zout. Roer af en toe en wacht tot het water kookt. Dek de pan af wanneer het water begint te koken. Ik heb ze gekookt op nummer vijf van de negen niveaus die mijn bord heeft. Na een half uur heb ik een beetje water toegevoegd en heb ik het vuur verlaagd naar nummer 4. In 45 minuten heb je ze klaar.

4.- Indien nodig, zout toevoegen.