Kikkererwtensalade met tonijn en avocado

Vandaag presenteer ik in Family Kitchen met Javier Romero een heerlijk en verfrissend recept voor kikkererwtensalade met tonijn en avocado. Een perfect salade-recept voor de zomer, zowel als een koud gerecht als voor hoe gemakkelijk het te bereiden is. Het is mogelijk dat het concept van groentesalade voor velen vreemd klinkt, maar ik verzeker u dat het erg lekker is. Het kan worden opgenomen in een afslankdieet, omdat het essentieel is om peulvruchten twee keer per week te eten. Het zal je misschien verbazen dat je olijfolie niet tussen de ingrediënten ziet en dat komt omdat ik de salade gekruid heb met de tonijnolie zelf, dus als je dit hebt toegevoegd, gooi de olie dan niet voor iets ter wereld, geef de salade een buitengewone smaak

Ingrediënten voor 6 personen

500 g kikkererwten

1 avocado

Tonijn in olie

1 tomaat

1 komkommer

Halve ui

azijn

Ga weg

Allereerst is het om de kikkererwten in de snelkookpan te koken. Voorafgaand aan dat, zullen we ze 12 uur laten weken. Als u de GM-pot hebt (ZIE HIER), moet u deze gedurende 25 minuten in het “turbo” -programma op de vooraf bepaalde temperatuur koken. We moeten mineraalwater en zout gebruiken om goed te koken. Eenmaal gekookt, zullen we ze opfrissen en samen met de gehakte ui en komkommer in een kom doen.

Vervolgens zullen we de avocado schillen en het vlees eruit halen met een lepel. In de video kun je in meer detail zien hoe je het moet doen, dus ik raad je aan een kijkje te nemen.

Daarna zullen we de avocado in kleine stukjes snijden, en we zullen hetzelfde doen met de tomaat (eerder geschild) en de gekookte ham. Dan zullen we dit allemaal in de kom doen.

Nu zullen we de tonijn in de kom een beetje versnipperen. Dat is niet erg ongedaan gemaakt, in mijn geval heb ik een tonijnboot in olie gekocht die in 6 prachtige taco’s wordt geleverd en ik heb de vlokken slechts een beetje ongedaan gemaakt.

Dan zullen we de salade aankleden met zout, azijn en de tonijnolie zelf. We zullen het voorzichtig verwijderen zodat het verband goed verdeeld wordt, maar de kikkererwten of de rest van de componenten niet vernietigen.

Ten slotte zullen we de salade in een gerecht presenteren, zodat het meer presentabel is en we zullen het naar de tafel brengen om het te eten.