Italiaans kipgehaktbrood

Waar het in ieder geval op neerkomt is dat dit kipgehaktbrood een heerlijk smaakvol bijgerecht is. Serveer een flinke plak met wat salade, en misschien een beetje pasta om in de Italiaanse sferen te blijven. Wat mij betreft in ieder geval altijd goed. En doordat je alle ingrediënten mixt met het gehakt, het vervolgens in een bakvorm stopt en daarna in de oven schuift, ben je hier ook lekker snel klaar mee. De oven doet de rest van het werk. Fijn!

Ingrediënten

  • 900 gram kipgehakt gekruid
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 75 gram Parmigiano Reggiano poeder
  • 125 gram mozzarella geraspt
  • half bakje verse basilicum fijngehakt
  • 5 el zongedroogde tomaatjes julienne
  • 2 el tomatentapenade
  • peper
  • zout
  • 1 bol buffelmozzarella in plakjes
  • handje Parmigiano Reggiano schaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Kneed alle ingrediënten behalve de laatste twee (buffelmozzarella en Parmigiano reggiano schaafsel) door het kipgehakt.
  • Doe het kipgehakt in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk aan.
  • Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Haal het kipgehaktbrood uit de oven, verdeel de mozzarella en het Parmigiano reggiano schaafsel erover en zet terug in de oven voor nog 10 minuten om de kazen te laten smelten.