Als je van romige voorgerechten houdt, dan is dit het recept voor jou: aardappelgnocchi gedipt in een gorgonzolacrème met de knapperigheid van spek en geroosterde walnoten. Een heel simpel gerecht om te maken!
4 porties
500 gram aardappel gnocchi
200 ml melk
160 gram zoete gorgonzola
200 gram vlek
100 gram noten
q.s. extra vergine olijfolie
Stap 1 van 6
Verhit de extra vergine olijfolie in een pan en voeg de in reepjes gesneden spek toe en bak deze in circa 5 minuten bruin.
Stap 2 van 6
Als het spek knapperig is, haal je het uit de pan, voeg je de gehakte walnoten toe en rooster je ze.
Stap 3 van 6
Verwijder de walnoten en voeg de melk toe (houd het vuur altijd op middelhoog / hoog vuur), voeg dan de gorgonzola toe en begin krachtig te mengen om de kaas te smelten.
Stap 4 van 6
Kook de aardappelgnocchi in ruim licht gezouten water, giet af en voeg toe aan de gorgonzolacrème.
Stap 5 van 6
Voeg als laatste de gehakte walnoten en het verkruimelde spek toe en meng alles door elkaar.
Stap 6 van 6
Opdienen!