Gnocchi con crema di gorgonzola, speck e noci

Als je van romige voorgerechten houdt, dan is dit het recept voor jou: aardappelgnocchi gedipt in een gorgonzolacrème met de knapperigheid van spek en geroosterde walnoten. Een heel simpel gerecht om te maken!

4 porties
500 gram aardappel gnocchi
200 ml melk
160 gram zoete gorgonzola
200 gram vlek
100 gram noten
q.s. extra vergine olijfolie

Stap 1 van 6

Verhit de extra vergine olijfolie in een pan en voeg de in reepjes gesneden spek toe en bak deze in circa 5 minuten bruin.

Stap 2 van 6

Als het spek knapperig is, haal je het uit de pan, voeg je de gehakte walnoten toe en rooster je ze.

Stap 3 van 6

Verwijder de walnoten en voeg de melk toe (houd het vuur altijd op middelhoog / hoog vuur), voeg dan de gorgonzola toe en begin krachtig te mengen om de kaas te smelten.

Stap 4 van 6

Kook de aardappelgnocchi in ruim licht gezouten water, giet af en voeg toe aan de gorgonzolacrème.

Stap 5 van 6

Voeg als laatste de gehakte walnoten en het verkruimelde spek toe en meng alles door elkaar.

Stap 6 van 6

Opdienen!