Gevulde frituurpepers

ingrediënten:

Een zak van 5 gram babyspinazie
2 sneetjes wit brood, fijngehakt
1/4 kopje melk
1 groot ei
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels gehakte rode ui
1 pond zoete of hete Italiaanse worst, omhulsels verwijderd
Zout
Vers gemalen zwarte peper
8 kleine of 4 grote Italiaanse frituurpepers in de lengte gehalveerd en
zonder klokhuis, stelen intact gelaten
1/4 kopje extra vergine olijfolie
1 kopje tomatensaus in blik
1 kop kippenbouillon met laag natriumgehalte

Kook de spinazie in een grote koekenpan op hoog vuur tot het bijna verwelkt is, ongeveer 1 minuut. Giet af en druk al het water erin. Hak de spinazie grof. Spoel de pan uit en droog hem af. Meng in een grote kom het gehakte brood met de melk, het ei en de kaas om een pasta te vormen. Kneed de ui, worst en spinazie en kruid licht met peper en zout. Verdeel het mengsel met licht bevochtigde handen over de peperhelften en pak het lichtjes in. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de gevulde paprika’s toe, vulkant naar beneden en kook op hoog vuur tot ze goed bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Draai de paprika’s en kook tot de schil bruin en blaren is, ongeveer 4 minuten langer. Voeg de tomatensaus en kippenbouillon toe, dek af en laat sudderen tot de worstvulling gaar is en de paprika’s zacht zijn, 5 tot 6 minuten. Leg op borden en serveer meteen.