Deze ensaladilla rusa is net iets anders dan wij ‘m kennen en zelfgemaakt is ‘ie o zo lekker. Bovendien ook nog eens heel makkelijk om thuis te maken!
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 500 g aardappels
- 1 wortel geschild, beetgaar, in blokjes
- 100 g doperwtjes beetgaar
- 2 eieren hardgekookt
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 100 ml mayonaise
- groene olijven gevuld met ansjovis
- geroosterde paprika in stukjes
- peper
- zout
Bereiding:
Kook de aardappels met zout, als deze gekookt zijn giet je de aardappels af en laat je ze afkoelen. Als de aardappels zijn afgekoeld snij je de aardappels in blokjes. Daarna meng je in een schaal de aardappel, de wortel, de doperwtjes, de eieren en de tonijn. Daarna roer je de mayonaise er goed door. Nu kun je peper en zout naar smaak toevoegen. Garneer met olijven en geroosterde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast en als je de huzarensalade wilt meenemen doe deze dan in een goed afsluitbare bak.
Als je de huzarensalade gaat opdienen laat hem dan even op kamertemperatuur komen, dan is de ensaladilla rusa het allerlekkerst! Serveren met een toastje of een stukje stokbrood.
{Bron : www.espanje.nl}