Canneloni met ricotta en spinazie

Ingrediënten

Voor de canneloni:

  • 200 gr canneloni
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr mozzarella – geraspt
  • 100 gr mascarpone
  • 1 ei
  • snuf peper

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • peper en zout

En verder:

  • 100 gr mozzarella – geraspt

Instructies

  • Verhit in twee verschillende koekenpannen een beetje olie en fruit hier in beide koekenpannen de ui en knoflook aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe in één pan de spinazie en bak deze tot de groente helemaal geslonken is.
  • Schenk in de andere pan de tomatenblokjes en voeg hier de balsamico, gedroogde oregano, peper, zout en een handje verse basilicum aan toe. Roer goed door en laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je bezig gaat met het vullen van de canneloni.
  • Roer voor de vulling van de canneloni de ricotta, mozzarella, mascarpone en ei door elkaar en voeg een snuf peper toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ruime ovenschaal (30/35×20 cm) lichtjes in.
  • Schep de gebakken spinazie samen met de ui en knoflook bij de rest van de canneloni-vulling en roer goed door.
  • Vul de holle pastabuisjes met het kaas-spinaziemengsel.
  • Schep een flinke lepel van de tomatensaus in de ovenschaal en leg hier de gevulde canneloni bovenop.
  • Schep de rest van de tomatensaus over de canneloni in de ovenschaal en strooi de geraspte mozzarella over het gerecht.
  • Schuif de ovenschaal voor zo’n 40 minuten in de oven tot de kaas krokant is geworden en de pasta helemaal gaar is gekookt.