Aspergesoep

Ingrediënten

200 gram witte asperges
35 gram roomboter
30 gram bloem
1 groentebouillontablet
100 milliliter kookroom
2 eieren
50 gram hamreepjes
10 gram peterselie

Bereidingswijze

Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Bewaar de schillen.
Snijd de asperges in gelijke delen van ongeveer 3 cm. Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Voeg 25 gr roomboter toe en schep zodra deze is gesmolten de bloem erbij. Roer goed en bak 2 minuten.
Los de groentebouillontablet op in 400 ml water. Schenk vervolgens de bouillon en de room beetje bij beetje erbij terwijl je goed blijft roeren.
Doe als laatste de asperges en schillen bij de bouillon. Laat op laag vuur 8 – 10 minuten pruttelen tot de asperges gaar zijn.
Kook intussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard. Laat schrikken met koud water, pel en prak ze fijn in een kom.
Breng op smaak met een snuf zout. Bak in een koekenpan de hamreepjes in de overige roomboter in 5 minuten knapperig.
Haal de schillen uit de pan en gooi ze weg.
Proef de soep en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de soep over de glaasjes en garneer met het verkruimelde ei, de hamreepjes en fijngesneden peterselie