Albóndigas con salsa de verduras

Een smakelijk en geruststellend gerecht, ideaal voor koude dagen. Gehaktballetjes, als je ze onder de knie hebt, zijn een zeer terugkerende optie bij het bereiden van dagelijkse maaltijden en ik ben helemaal niet verrast. Ze kunnen gepaard gaan met een veelheid aan sauzen en bijgerechten, ze zijn zuinig en in het geval van mensen die buiten werken en voedsel moeten nemen, zijn gehaktballetjes een uitstekend recept voor tuppers, ik zou zeggen dat ze “het” recept voor tuppers zijn.

Ingrediënten voor 6 personen

1,2 kg vlees voor gehaktballetjes (ZIE RECEPT)

250 g champignons

Wilde asperges naar smaak

Preispruiten naar smaak

4 teentjes knoflook

4 groene paprika’s

1 middelgrote ui

1 kleine courgette

1 aubergine

250 g gebakken tomaat

meel

Olijfolie

Het eerste wat we zullen doen om de gehaktballetjes met groentesaus te bereiden, is het vlees repareren. Daarna bedekken we de kom met transparante film en leggen we deze minimaal 1 uur in de koelkast.

Terwijl we het vlees macereren, maken we de groentesaus. We beginnen met het hakken van de knoflook en de ui en in een pan doen om te bakken met olijfolie en een beetje zout.

Wanneer de ui transparant begint te worden, voeg je de prei, asperges en groene paprika’s in kleine stukjes toe en laat ze langzaam koken.

Omdat we de tweede partij gekookte groenten hebben, voegen we de courgette (eerder geschild) en de aubergine in kleine stukjes gesneden. Fruit een beetje en voeg de gebakken tomaat, ongeveer een halve liter water toe en laat het na roeren 15-20 minuten op middelhoog vuur koken.

Terwijl de groentesaus kookt, zullen we gehaktballetjes maken en ze door meel laten gaan. Dan zullen we ze in een pan bakken met voldoende olie om ze meer dan de helft te bedekken. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur zodat ze niet aan de buitenkant branden en niet rauw zijn.

Nu zullen we de groentesaus naar een platte braadpan verplaatsen waar alle gehaktballetjes passen en terwijl ze bakken, plaatsen we ze in de sauspan. Omdat we alles hebben gefrituurd, zullen we de eerder gereinigde champignons indien nodig ook met een vochtige doek doen.

We laten de gehaktballetjes in de saus ongeveer 20-30 minuten koken, zo nodig een beetje water. De intensiteit van het vuur zal gemiddeld zijn. Laat de gehaktballetjes met groentesaus na die tijd nog 10 minuten rusten met de ovenschotel bedekt.

We hebben onze gehaktballetjes afgewerkt met groentesaus.