Jansen: ‘Voetballend doen we het goed’

twente fcENSCHEDE – Trainer Michel Jansen van FC Twente deed na de ruime thuiszege op FC Utrecht (6-0) niet of er maar één club had gevoetbald in de Veste. „In de beginfase kon het echt alle kanten op. Utrecht kreeg zelfs de eerste kans. Onze doelman Nick Marsman redde ons in die fase.”

Daarna ging het snel, zo constateerde Jansen tevreden. „Binnen de kortste keren speelden we drie doelpunten uit”, zei de coach. „We vonden het doel toch wel heel gemakkelijk. Dat is heel mooi, na de vier treffers van vorige week in De Kuip. Voetballend doen we het goed, met veel discipline. Dat is de basis.”

Wouters: afspraken werden niet nagekomen

Na de 6-0-nederlaag bij FC Twente vond trainer Jan Wouters van FC Utrecht het woord dramatisch wel op zijn plaats. „Vreemd genoeg begonnen we heel fris aan het duel. De eerste grote kans was zelfs voor ons. Daarna stonden we binnen de kortste keren met 3-0 achter en was het duel gespeeld.”

Vooral verdedigend ging alles bij Utrecht mis. „Afspraken werden niet nagekomen. Dan houdt het op. Het ergste vond ik nog dat spelers zich gingen verstoppen. Men wilde de bal niet meer. Zoiets mag niet”, aldus de verliezende trainer.

Na een prachtig seizoen waarin zelfs Europees voetbal werd afgedwongen wordt het weer onrustig in Utrecht. Tijdens de tweede helft bleef in Enschede het vak van de Utrechtste fans vrijwel leeg. Wouters: „We moeten uitvinden wat de oorzaken van dit spel zijn en vervolgens de problemen gaan oplossen. We kunnen echt wel beter.”

© Tubantia