De Boer:”Mijn gevoel zegt dat FC Twente druk gaat zetten”

Veel ogen zullen zaterdagavond in de wedstrijd tegen FC Twente zijn gericht op de aanvallers van Ajax. De laatste zes duels kwam er niemand van de Amsterdamse voorhoede tot scoren. Frank de Boer denkt dat het snel goedkomt.

Het beste voorbeeld van de malaise was de kans die Kolbeinn Sigthórsson in de openingsfase tegen ADO Den Haag (1-1) miste. De Boer maakt zich echter geen zorgen over het gebrek aan treffers. “Nee, want het voortraject is goed. Het gaat alleen om het afwerken. Het is een kwestie van tijd dat de doelpunten gaan komen. Ik denk dat dat heel snel gaat gebeuren, daar ben ik van overtuigd.”

“FC Twente heeft de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Als één doelpunt zaterdag genoeg is voor de zege, vind ik dat ook goed. Maar als we zes kansen krijgen, zullen we er normaliter drie of vier moeten maken”, aldus De Boer, die beseft dat zijn ploeg moet presteren in Enschede. “We zitten in een heel belangrijke fase. Eigenlijk hebben we nog tien finales.”

“Ik heb er het volste vertrouwen in, want qua veldspel ziet het goed. Ik denk ook dat we tegen FC Twente kunnen domineren. Het wordt interessant, want zij zitten ook in iets minder vaarwater. Zij zullen ook wat moeten laten zien. Mijn gevoel zegt dat ze druk zullen gaan zetten, zoals ze dat ook in de tweede helft tegen Heerenveen deden. Maar er zijn meer clubs die dat willen doen tegen ons en er toch niet in slagen.”

Voor De Boer is de periode waarin hij nu zit een nieuwe ervaring. Hij denkt daarom goed na hoe hij de selectie benadert. “Moet je ze afbranden of juist meer vertrouwen geven? Welke spelers moet je prikkelen en welke moet je met rust laten?”, schetst hij de vragen in zijn hoofd. “Daar ga ik nu heel bewust mee om.”

Meleg doet het heel goed. Wij zijn hem aan het optrainen. Hij maakt een hele goede indruk. Een fantastisch linkerbeen en ook nog heel snel. Daarnaast een stylist. Ik denk zelf dat hij een optie kan zijn voor de rechtsbuiten. Hij heeft de potentie om het te kunnen invullen.

Bron: Voetbalprimeur